De beste Acculaders 12V en 24V

Acculaders 12V en 24V afbeelding

Betrouwbare en voordelige Acculaders 12V en 24V

Onze acculaders zijn geschikt voor vrijwel alle typen 12 en 24 volt accu's en zijn ook alle druppellader. De soorten accu's die kunnen worden geladen en onderhouden zijn onder andere 'natte' loodzuur accu's, gelaccu's en AGM accu's.


Kies de juiste laadspanning voor uw 12V accu

De meeste accu's kunnen worden geladen met 14,4 volt laadspanning (28,8 volt voor 24 volt accu's). 'Zuivere lood' AGM accu's moeten over het algemeen met een hogere laadspanning worden geladen van 14,8 volt (29,6 volt voor 24 volt accu's). Let op! Veel acculaders kunnen alleen laden op 14,4 volt (28,8 volt). Voor andere laadspanningen heeft u een aangepaste of omschakelbare acculader nodig. Onze Samlex acculaders kunnen op zowel standaard als AGM voltage laden.

Een 'zuivere lood' AGM accu die met een te lage spanning wordt geladen kan achteruit gaan in capaciteit omdat hij nooit helemaal vol wordt geladen. Dit is vaak een probleem in laadcircuits van voertuigen, waar deze spanning vaak niet wordt bereikt.


Onze acculaders zijn ook druppellader

Al onze acculaders zijn voorzien van meertraps laadtechniek en tevens druppellader. Dit betekent dat u de acculader wat langer aangekoppeld kan laten zonder het gevaar dat de accu wordt overladen. De eerste laadstappen zorgen ervoor dat er de juiste hoeveelheid stroom (I) en spanning (U) wordt aangeboden aan de accu, met zogenaamde IU laadstappen.

Ons advies is om nooit een acculader 12V of 24V te gebruiken die niet zelf afschakelt en continu op te hoge spanning blijft laden. Er is dan gevaar op gassen en droogkoken van de accu. Dit is gevaarlijk en ongezond. Geef liever iets meer geld uit voor een automatische (druppel)lader.

Gratis accu (lader) boek

Voor meer achtergrondinformatie over accu's en het laden van accu's, lees ons accu(lader) e-book