Solar kabels en stekkers

Solar kabels en stekkers

Met een autonoom zonnesysteem kunt u zelf uw stroom opwekken, opslaan en gebruiken. Ideaal voor afgelegen locaties, op vakantie of bijvoorbeeld op het water. U kunt een systeem maken van 40 watt maar ook bijvoorbeeld van 1000 watt.

Om uw zonnepaneel te verbinden met laadregelaar en accu heeft u twee solar kabels en twee MC4 connectoren (een 'mannetje' en een 'vrouwtje') nodig. 


MC4 Connectoren

De standaardconnector voor solar systemen is de MC4 connector. Dit is een robuuste, waterdichte connector. Er zijn twee soorten MC4 connectoren, die in elkaar passen (mannetje en vrouwtje).

Een zonnepaneel wordt over het algemeen voorzien vanuit de breakoutbox op de achterzijde met twee solar kabels (een voor plus en de ander voor min) afgemonteerd met een mannetje resp. vrouwtje MC4 connector. Op deze connectoren sluit u vervolgens met MC4 afgemonteerde solar kabel aan die naar de laadregelaar gaat. `


Solar kabel

Solar kabel heeft een aantal belangrijke eigenschappen:

  • UV besteding voor buitenmontage
  • Goed geïsoleerd tegen beschadiging en kortsluiting
  • Voldoende dik en soepel

U gebruikt solar kabel tussen de zonnepanelen en de laadregelaar, en ook tussen de uitgang van de laadregelaar en de accu. Onze solar kabel is beschikbaar in de diktes 4 en 6 mm2. 

4 mm2 kabel is voldoende voor stromen tot 25 ampere (300 watt bij 12 volt, 600 watt bij 24 volt systemen). Vuistregel: Gebruik 6 mm2 kabel voor hogere stromen dan 25 ampere of als de lengte tussen panelen en laadregelaar meer dan 10 meter is.


Gratis zonnesysteem (solar) boek

Lees alles over mobiele zonnesystemen met plaatjes en uitleg in ons gratis e-book.


Weergegeven:
Sorteren op:

MC4 splitter set

Met deze Y-connectoren kunt u de plus en min kabels van twee zonnepanelen samenvoegen. Op deze manier ontstaat een parallel geschakeld systeem dat zijn voltage behoudt, maar met een hoger wattage. Met twee 100 watt zonnepanelen (12 volt) maakt u met deze set dus een groter 200 watt solar systeem van 12 volt.De connectoren klemmen met behulp va..

15,00€ Excl. BTW: 12,40€

Triple solar splitter set

Met deze drievoudige Y-connectoren kunt u de plus en min kabels van drie zonnepanelen samenvoegen. Op deze manier ontstaat een parallel geschakeld systeem dat zijn voltage behoudt, maar met een hoger wattage. Met drie 100 watt zonnepanelen (12 volt) maakt u met deze set dus een groter 300 watt solar systeem van 12 volt.De connectoren klemmen m..

25,00€ Excl. BTW: 20,66€

MC4 connector set

Set hoogwaardige MC4 connectoren voor solar systemen. Met deze MC4 connectoren koppelt u uw zonnepanelen aan de solar kabel naar uw laadregelaar. De set bestaat uit een male ('mannetje') MC4 connector en een female ('vrouwtje')  connector.Opmerking voor installatieVoor het vastklemmen van solar kabel in deze connector raden wij een speciale MC..

4,50€ Excl. BTW: 3,72€

Solarkabelset 4 mm2, prijs per meter

Solar kabel 4 mm2 diameter voor gebruik binnen en buiten, dubbel geïsoleerd en UV-bestendig. Voor het verbinden van uw zonnepanelen met laadregelaar en accu.U bestelt een set. Dat wil zeggen dat u per meter zowel een rode als zwarte kabel (voor plus resp. min aansluiting) ontvangtU bestelt per meter, geef bij het veld 'aantal' het aantal meter..

3,50€ Excl. BTW: 2,89€

Solarkabelset 6 mm2, prijs per meter

Solar kabel 6 mm2 diameter voor gebruik binnen en buiten, dubbel geïsoleerd en UV-bestendig. Voor het verbinden van uw zonnepanelen met laadregelaar en accu.U bestelt een set. Dat wil zeggen dat u per meter zowel een rode als zwarte kabel (voor plus resp. min aansluiting) ontvangtU bestelt per meter, geef bij het veld 'aantal' het aantal meter..

4,50€ Excl. BTW: 3,72€

Populaire blog items
Gratis kleine mobiele zonnepanelen boek

Gratis kleine mobiele zonnepanelen boek

Sander 10-02-2015
(Dit artikel is ook verkrijgbaar als handig e-book. U kunt het boek hier downloaden)  Zonnepanelen zijn de laatste jaren snel in prijs gedaald. Zo sterk zelfs, dat inmiddels veel mensen niet alleen op hun huis maar ook andere locaties één of meerdere panelen hebben geplaatst.  Een kleine greep van d...
Lees meer
Zonnepanelen berekenen

Zonnepanelen berekenen

Sander 18-08-2018
U wilt een autonome, zelfstandige installatie met zonnepanelen?  Met zonnepanelen kunt u een zogenaamde autonome installatie maken. Dat wil zeggen dat u geen stroom van het elektriciteitsnet nodig hebt. Autonome installaties kom je bijvoorbeeld tegen in tuinhuisjes, op boten, in campers en afgelegen...
Lees meer
Fietsaccu onderweg opladen: lood om lithium

Fietsaccu onderweg opladen: lood om lithium

Sander 24-08-2023
 Nu er inmiddels meer e-bikes, e-steps en dergelijke worden verkocht en lijken rond te rijden dan niet-ondersteunde exemplaren, neemt de vraag naar mogelijkheden om deze overal op te laden toe. Het is toch ook heerlijk: er op uit met de camper, fietsen mee, en waar je maar wilt fietsen en met eigen ...
Lees meer
Welke zekering heb ik nodig in accu installaties?

Welke zekering heb ik nodig in accu installaties?

Sander 30-01-2024
Zeker altijd iedere verbruiker apart  In accu-installaties wordt vaak vergeten om zekeringen in aansluitkabels op te nemen. Je werkt met lage spanningen nietwaar? Maar eigenlijk is dit helemaal geen logische redenering. Een gezonde accu (12 volt, 24 volt, of zelfs 48 volt) kan enorme stromen leveren...
Lees meer