De beste Solar kabels en stekkers

Solar kabels en stekkers afbeelding

Betrouwbare en voordelige Solar kabels en stekkers

Met een autonoom zonnesysteem kunt u zelf uw stroom opwekken, opslaan en gebruiken. Ideaal voor afgelegen locaties, op vakantie of bijvoorbeeld op het water. U kunt een systeem maken van 40 watt maar ook bijvoorbeeld van 1000 watt.

Om uw zonnepaneel te verbinden met laadregelaar en accu heeft u twee solar kabels en twee MC4 connectoren (een 'mannetje' en een 'vrouwtje') nodig. 

MC4 Connectoren

De standaardconnector voor solar systemen is de MC4 connector. Dit is een robuuste, waterdichte connector. Er zijn twee soorten MC4 connectoren, die in elkaar passen (mannetje en vrouwtje).

Een zonnepaneel wordt over het algemeen voorzien vanuit de breakoutbox op de achterzijde met twee solar kabels (een voor plus en de ander voor min) afgemonteerd met een mannetje resp. vrouwtje MC4 connector. Op deze connectoren sluit u vervolgens met MC4 afgemonteerde solar kabel aan die naar de laadregelaar gaat. 

Solar kabel

Solar kabel heeft een aantal belangrijke eigenschappen:

  • UV besteding voor buitenmontage
  • Goed geïsoleerd tegen beschadiging en kortsluiting
  • Voldoende dik en soepel

U gebruikt solar kabel tussen de zonnepanelen en de laadregelaar, en ook tussen de uitgang van de laadregelaar en de accu. Onze solar kabel is beschikbaar in de diktes 4 en 6 mm2. 

4 mm2 kabel is voldoende voor stromen tot 25 ampere (300 watt bij 12 volt, 600 watt bij 24 volt systemen). Vuistregel: Gebruik 6 mm2 kabel voor hogere stromen dan 25 ampere of als de lengte tussen panelen en laadregelaar meer dan 10 meter is.

Gratis zonnesysteem (solar) boek

Lees alles over mobiele zonnesystemen met plaatjes en uitleg in ons gratis e-book.


Weergegeven:
Sorteren op:

MC4 splitter set

Met deze Y-connectoren kunt u de plus en min kabels van twee zonnepanelen samenvoegen. Op deze manier ontstaat een parallel geschakeld systeem dat zijn voltage behoudt, maar met een hoger wattage. Met twee 100 watt zonnepanelen (12 volt) maakt u met deze set dus een groter 200 watt solar systee..

15,00€ Excl. BTW: 12,40€

MC4 splitter set lang

Met deze langer uitgevoerde Y-connectoren kunt u de plus en min kabels van twee zonnepanelen samenvoegen. Op deze manier ontstaat een parallel geschakeld systeem dat zijn voltage behoudt, maar met een hoger wattage. Met twee 100 watt zonnepanelen (12 volt) maakt u met deze set dus een groter 20..

15,00€ Excl. BTW: 12,40€

Triple MC4 splitter set Op voorraad

Triple MC4 splitter set

Met deze drievoudige Y-connectoren kunt u de plus en min kabels van drie zonnepanelen samenvoegen. Op deze manier ontstaat een parallel geschakeld systeem dat zijn voltage behoudt, maar met een hoger wattage. Met drie 100 watt zonnepanelen (12 volt) maakt u met deze set dus een groter 300 watt ..

25,00€ Excl. BTW: 20,66€

MC4 connector set

Set hoogwaardige MC4 connectoren voor solar systemen. Met deze MC4 connectoren koppelt u uw zonnepanelen aan de solar kabel naar uw laadregelaar. De set bestaat uit een male ('mannetje') MC4 connector en een female ('vrouwtje')  connector.Opmerking voor installatieVoor het vastklemmen van solar..

4,50€ Excl. BTW: 3,72€

Solarkabelset 4 mm2, prijs per meter

Solar kabel 4 mm2 diameter voor gebruik binnen en buiten, dubbel geïsoleerd en UV-bestendig. Voor het verbinden van uw zonnepanelen met laadregelaar en accu.U bestelt een set. Dat wil zeggen dat u per meter zowel een rode als zwarte kabel (voor plus resp. min aansluiting) ontvangtU bestelt per ..

3,50€ Excl. BTW: 2,89€

Solarkabelset 6 mm2, prijs per meter

Solar kabel 6 mm2 diameter voor gebruik binnen en buiten, dubbel geïsoleerd en UV-bestendig. Voor het verbinden van uw zonnepanelen met laadregelaar en accu.U bestelt een set. Dat wil zeggen dat u per meter zowel een rode als zwarte kabel (voor plus resp. min aansluiting) ontvangtU bestelt per ..

4,50€ Excl. BTW: 3,72€