Solar kabels en stekkers

Solar kabels en stekkers

Met een autonoom zonnesysteem kunt u zelf uw stroom opwekken, opslaan en gebruiken. Ideaal voor afgelegen locaties, op vakantie of bijvoorbeeld op het water. U kunt een systeem maken van 40 watt maar ook bijvoorbeeld van 1000 watt.

Om uw zonnepaneel te verbinden met laadregelaar en accu heeft u twee solar kabels en twee MC4 connectoren (een 'mannetje' en een 'vrouwtje') nodig. 

MC4 Connectoren

De standaardconnector voor solar systemen is de MC4 connector. Dit is een robuuste, waterdichte connector. Er zijn twee soorten MC4 connectoren, die in elkaar passen (mannetje en vrouwtje).

Een zonnepaneel wordt over het algemeen voorzien vanuit de breakoutbox op de achterzijde met twee solar kabels (een voor plus en de ander voor min) afgemonteerd met een mannetje resp. vrouwtje MC4 connector. Op deze connectoren sluit u vervolgens met MC4 afgemonteerde solar kabel aan die naar de laadregelaar gaat. 

Solar kabel

Solar kabel heeft een aantal belangrijke eigenschappen:

  • UV besteding voor buitenmontage
  • Goed geïsoleerd tegen beschadiging en kortsluiting
  • Voldoende dik en soepel

U gebruikt solar kabel tussen de zonnepanelen en de laadregelaar, en ook tussen de uitgang van de laadregelaar en de accu. Onze solar kabel is beschikbaar in de diktes 4 en 6 mm2. 

4 mm2 kabel is voldoende voor stromen tot 25 ampere (300 watt bij 12 volt, 600 watt bij 24 volt systemen). Vuistregel: Gebruik 6 mm2 kabel voor hogere stromen dan 25 ampere of als de lengte tussen panelen en laadregelaar meer dan 10 meter is.

Gratis zonnesysteem (solar) boek

Lees alles over mobiele zonnesystemen met plaatjes en uitleg in ons gratis e-book.


Weergegeven:
Sorteren op:

MC4 splitter set

Met deze Y-connectoren kunt u de plus en min kabels van twee zonnepanelen samenvoegen. Op deze manier ontstaat een parallel geschakeld systeem dat zijn voltage behoudt, maar met een hoger wattage. Met twee 100 watt zonnepanelen (12 volt) maakt u met deze set dus een groter 200 watt solar systeem van 12 volt.De connectoren klemmen met behulp va..

15,00€ Excl. BTW: 12,40€

Triple MC4 splitter set

Met deze drievoudige Y-connectoren kunt u de plus en min kabels van drie zonnepanelen samenvoegen. Op deze manier ontstaat een parallel geschakeld systeem dat zijn voltage behoudt, maar met een hoger wattage. Met drie 100 watt zonnepanelen (12 volt) maakt u met deze set dus een groter 300 watt solar systeem van 12 volt.De connectoren klemmen m..

25,00€ Excl. BTW: 20,66€

MC4 connector set

Set hoogwaardige MC4 connectoren voor solar systemen. Met deze MC4 connectoren koppelt u uw zonnepanelen aan de solar kabel naar uw laadregelaar. De set bestaat uit een male ('mannetje') MC4 connector en een female ('vrouwtje')  connector.Opmerking voor installatieVoor het vastklemmen van solar kabel in deze connector raden wij een speciale MC..

4,50€ Excl. BTW: 3,72€

Solarkabelset 4 mm2, prijs per meter

Solar kabel 4 mm2 diameter voor gebruik binnen en buiten, dubbel geïsoleerd en UV-bestendig. Voor het verbinden van uw zonnepanelen met laadregelaar en accu.U bestelt een set. Dat wil zeggen dat u per meter zowel een rode als zwarte kabel (voor plus resp. min aansluiting) ontvangtU bestelt per meter, geef bij het veld 'aantal' het aantal meter..

3,50€ Excl. BTW: 2,89€

Solarkabelset 6 mm2, prijs per meter

Solar kabel 6 mm2 diameter voor gebruik binnen en buiten, dubbel geïsoleerd en UV-bestendig. Voor het verbinden van uw zonnepanelen met laadregelaar en accu.U bestelt een set. Dat wil zeggen dat u per meter zowel een rode als zwarte kabel (voor plus resp. min aansluiting) ontvangtU bestelt per meter, geef bij het veld 'aantal' het aantal meter..

4,50€ Excl. BTW: 3,72€

Populaire blog items
Accu kabeldikte

Accu kabeldikte

Sander 14-11-2018
Een vraag die we vaak krijgen is, hoe dik moet een kabel tussen een 12 naar 230 volt omvormer en accu eigenlijk zijn? De eenvoudige formule luidt: Vermogen (watt) = Spanning (volt) maal stroom (ampère) Uit deze formule kunt u afleiden: Stroom = vermogen gedeeld door spanning en Spanning = vermogen g...
Lees meer
Zonnepanelen berekenen

Zonnepanelen berekenen

Sander 18-08-2018
U wilt een autonome, zelfstandige installatie met zonnepanelen?  Met zonnepanelen kunt u een zogenaamde autonome installatie maken. Dat wil zeggen dat u geen stroom van het elektriciteitsnet nodig hebt. Autonome installaties kom je bijvoorbeeld tegen in tuinhuisjes, op boten, in campers en afgelegen...
Lees meer
Hoe vol is mijn accu?

Hoe vol is mijn accu?

Sander 08-02-2018
De eenvoudigste manier om te weten hoeveel er nog in een accu zit is een accumeter. Deze sluit u aan op de + en - pool van de accu. Met behulp van een aantal LED's (rood-oranje-groen) krijgt u dan een grove indicatie. Figuur 1: 'stoplicht' accumeter Een nauwkeuriger gereedschap om dit te bepalen is ...
Lees meer
Meerdere laders op een accu, kan dat?

Meerdere laders op een accu, kan dat?

Sander 22-02-2022
Regelmatig krijgen we de vraag of het is toegestaan om op één en dezelfde accu meerdere acculaders aangesloten te hebben. En als dit 'mag', of deze ook tegelijk actief kunnen zijn. Dit is een veel voorkomende situatie in mijn klassieke voorbeeld: de camper. Tegenwoordig niet meer uit het vakantiebee...
Lees meer