Laadregelaars (solar)

Laadregelaars (solar)

Een laadregelaar is nodig om een zonnepaneel aan te kunnen sluiten op een accu. De laadregelaar beschermt de accu en vult deze optimaal met zonnen energie. De varianten met LCD display laten precies zien hoeveel energie wordt gegenereerd.

Bereken zelf uw autonome zonnesysteem

In dit artikel gaan wij diep in op alles dat u nodig heeft om zelf de grootte van uw laadregelaar, zonnepanelen en accu's te bepalen.

Gratis zonnesysteem (solar) boek

Lees alles over mobiele zonnesystemen in ons gratis e-book.

Weergegeven:
Sorteren op:

12-24 volt Steca Solsum 10A laadregelaar voor zonnepanelen

Laadregelaar, maximaal 10 ampère met duidelijke LED aanduiding. Merk Steca, uit Duitsland. Electronisch beveiligde PCB print, PWM laadtechniek. 10 ampère is voldoende voor bijvoorbeeld een 100 watt zonnepaneel op een 12 volt accu. Ingang voor zonnepaneel, uitgangen voor laden van het laden van een 12 of 24 volt accu (automatische detectie) en dir..

39,00€ Excl. BTW: 32,23€

Steca PA TS10 temperatuursensor

Temperatuursensor voor onder andere Steca PR laadregelaars. Met deze temperatuursensor wordt het laden van uw accu nog nauwkeuriger: de temperatuur bij uw accu is mede bepalend voor de maximale spanning waarmee de accu wordt geladen.De sensor wordt op  één van uw accupolen aangesloten. Dit is alleen plaatsbepalend, de sensor is niet elektrisch..

20,00€ Excl. BTW: 16,53€

12-24 volt Steca PR1010 laadregelaar voor zonnepanelen

Laadregelaar voor zonnepanelen met display. Maximaal 10 ampère laadstroom, inputspanning maximaal 47 volt. Steca AtonIC (SOC) laadtechniek zorgt voor optimaal opladen van uw accu.Belangrijke opmerking voor aansluiten verbruikers12/24V gelijkspanningsverbruikers zoals LED lampen, waterpompjes en dergelijke kunt u direct op de laadregelaar op d..

93,00€ Excl. BTW: 76,86€

12-24 volt Steca PR1515 laadregelaar voor zonnepanelen

Laadregelaar voor zonnepanelen met display. Maximaal 15 ampère laadstroom, inputspanning maximaal 47 volt. Steca AtonIC (SOC) laadtechniek zorgt voor optimaal opladen van uw accu.Belangrijke opmerking voor aansluiten verbruikers12/24V gelijkspanningsverbruikers zoals LED lampen, waterpompjes en dergelijke kunt u direct op de laadregelaar op de aans..

109,00€ Excl. BTW: 90,08€

12-24 volt Steca PR2020 laadregelaar voor zonnepanelen

Laadregelaar voor zonnepanelen met display. Maximaal 20 ampère laadstroom, inputspanning maximaal 47 volt. Steca AtonIC (SOC) laadtechniek zorgt voor optimaal opladen van uw accu.Belangrijke opmerking voor aansluiten verbruikers12/24V gelijkspanningsverbruikers zoals LED lampen, waterpompjes en dergelijke kunt u direct op de laadregelaa..

120,00€ Excl. BTW: 99,17€

12-24 volt Steca PR3030 laadregelaar voor zonnepanelen

Laadregelaar voor zonnepanelen met display. Maximaal 30 ampère laadstroom, inputspanning maximaal 47 volt. Steca AtonIC (SOC) laadtechniek zorgt voor optimaal opladen van uw accu.Belangrijke opmerking voor aansluiten verbruikers12/24V gelijkspanningsverbruikers zoals LED lampen, waterpompjes en dergelijke kunt u direct op de laadregelaar op..

137,00€ Excl. BTW: 113,22€

12-24 volt Steca Tarom 4545 laadregelaar voor zonnepanelen

Laadregelaar voor zonnepanelen met display. Maximaal 45 ampère laadstroom, voor panelen met een spanning van maximaal 60 volt. Steca AtonIC (SOC) laadtechniek zorgt voor optimaal opladen van uw accu.De Steca Tarom 4545 is uniek in zijn soort. Hij is uitgebreid configureerbaar en te tunen specifiek voor uw toepassing en beschikt onder andere de volg..

295,00€ Excl. BTW: 243,80€

Populaire blog items
Zonnepanelen berekenen

Zonnepanelen berekenen

Sander 18-08-2018
U wilt een autonome, zelfstandige installatie met zonnepanelen?  Met zonnepanelen kunt u een zogenaamde autonome installatie maken. Dat wil zeggen dat u geen stroom van het elektriciteitsnet nodig hebt. Autonome installaties kom je bijvoorbeeld tegen in tuinhuisjes, op boten, in campers en afgelegen...
Lees meer
Hoe vol is mijn accu?

Hoe vol is mijn accu?

Sander 08-02-2018
De eenvoudigste manier om te weten hoeveel er nog in een accu zit is een accumeter. Deze sluit u aan op de + en - pool van de accu. Met behulp van een aantal LED's (rood-oranje-groen) krijgt u dan een grove indicatie. Figuur 1: 'stoplicht' accumeter Een nauwkeuriger gereedschap om dit te bepalen is ...
Lees meer
Accu kabeldikte

Accu kabeldikte

Sander 14-11-2018
Een vraag die we vaak krijgen is, hoe dik moet een kabel tussen een 12 naar 230 volt omvormer en accu eigenlijk zijn? De eenvoudige formule luidt: Vermogen (watt) = Spanning (volt) maal stroom (ampère) Uit deze formule kunt u afleiden: Stroom = vermogen gedeeld door spanning en Spanning = vermogen g...
Lees meer
Gratis accu(lader) boek

Gratis accu(lader) boek

Sander 10-02-2015
 In dit artikel komen de volgende onderwerpen aan de orde.Accu's - introductie Hoe lang gaat een accu mee? Hoe weet ik wanneer een accu leeg is? Hoe accu's correct te laden Laden met een 3- of zelfs 7-traps lader? Laderkeuze: de optimale laadstroom Wat gebeurt er bij een te kleine laadstroom? Hoe la...
Lees meer