EPEver solar USB adapter

EPEver solar USB adapter

Met deze RS-485 naar USB adapter verbindt u uw Windows laptop met uw EPEver Tracer solar laadregelaar. Met behulp van de bijbehorende software krijg u inzicht in de realtime informatie zoals accuspanning en -stroom, spanning en stroom uit de zonnepanelen en kunt u bijvoorbeeld uw accu finetunen (laadvoltage, druppelspanning, etc). Daarnaast wordt de data uit de EPEver tracer inzichtelijk gemaakt in handige grafieken.

De RJ45 connector van de kabel steekt u in de communicatiepoort van de Tracer, de USB connector gaat uiteraard in uw computer. De Windows software vindt u op de epsolar website.

Uit onze eigen ervaring: de software maakt een softwaredriver aan voor een zogenaamde com-poort. Deze compoort vindt u terug in het Apparaatbeheer van Windows. Het is noodzakelijk om in 'eigenschappen/properties' van het apparaat een vinkje te zetten bij RS-485. Daarna kan het hoofdprogramma worden gestart en de juiste com-poort worden geselecteerd. Nadat u een vinkje heeft gezet bij 'start monitoring' moet er data uit de laadregelaar zichtbaar worden op uw computerscherm.

  • Merk: Epever
  • Model: EPUSB
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 12,50€
  • Excl. BTW: 10,33€

Tags: epever, tracer, laadregelaar, zonnepaneel, acculader, solar